perjantai 31. toukokuuta 2013

Kohti tuntematonta! - Pisa, Toscana, Italia

Tänään tapahtuu jänniä. Olen matkalla Pisaan. Tarkoituksena päästä Castelnuovo Di Garfagnanaan. Siitä tuleekin mielenkiintoista.

 Tällä hetkellä istuskelen lentokentällä. Olen hyvän tavan mukaisesti paikalla etuajassa ja terminaalikin on löydetty. Harmittavaa on, etten ymmärtänyt tarkistaa kuinka suuria nestemääriä saa ottaa matkatavaroihin. Ajattelin että se riittää että ne mahtuvat minigrip pussiin. Sellaisen löysin lentokentältä. Mukavan oloinen turvatarkastus tyyppi sanoi että se on liian iso ja ehdotti viemään ruumaan. No sillai iha kiva, mutta tällä kertaa päätin matkustaa käsimatkatavaroin. Joten siihen jäi - suoraan kaupasta tullut - 30 kertoimen aurinko rasva... Nivean 200ml... Kiitti vaan. Onha se suorastaan ihme jos pääsen turvatarkastuksesta läpi niin ettei ne kehitä jossain kohtaa jotain. Joko on kengissä epäilyttävän paljon metallia paluu matkalla, mutta ketään ei kiinnostanut meno matkalla. Tai sitten piippailen muiden juttujen takia.... Aina jotain vaikka kuinka koitan varmistaa, ettei tulisi harmeja. 

Nyt odottelen vielä puolitoista tuntia ennen kuin pääsen koneeseen. Mietin että kävisinkö hakemassa jotain pientä syötävää vai sinnittelenkö ruotsiin. Josta tajusinkin etten ottanut ollenkaan kruunuja mukaan... Pystyisinöhän lentokentällä maksamaan euroilla :D no, kortti vinkumaan jos ei muuta tai sitten käyn vaihtamassa pari kymppiä kruunuiksi. 

Tosiaan määrän pää on Pisa tai se Castelnuovo de Ga..... .. Jotain jonka 
koko nimeä en osaa lausua. Siellä liityn sohvamatkaajien seuraan ja oleilemme tuolla viikon verran tehden taidetta. Omat taiteilija taitoni eivät ole kummoiset mutta ihan riittävät. Välineinä mukana, kyniä, vahaliity, akvarellivärit, vesiväri lehtiö ja kamera. En tiedä mitä ryhdyn tekemään, mutta muutamaa juttua haluan kokeilla. 

Muita matkatavaroita... En jaksankaan luetella. Tiedän vain sen että uusi Fjällräven rycksacka painaa jotain 7 kiloa - eli syntisesti ja on melkein piripintaan täynnä tavaraa. Jotain sinne vielä mahtuu, muutama pieni tuliainen. Ja takasin tullessa voin vaikka laittaa ruumaankin tavaraa. 

Viikon pituisen taiteilun jälkeen suuntaan takaisin Pisaan -ehkä. Reissun pääpiirteet on viikko tuolla Castelnuovo de Gafganassa tai mikä olikaan ja siitä viikon päästä Roomaan josta paluu lento Suomeen. Mitä tuolla viimeisellä viikolla tapahtuu - en tiedä. En tiedä missä olen ja milloin, mutta tarkoitu on ihmetellä ja kuljeskella :P 

Ja ettei päivästä vain puutu jännitys, aikatauluni on super tiukka kun saavun Pisaan. Lentokentältä Pisan rautatie asemalle - jossa siis en ole koskaan käynyt - minulla on vain noin 30 minuuttia aikaa. Lentokentältä lähtee juna rautatie asemalle, mutta se lähtee kaksi minuuttia oman lentoni laskeutumista ennen. Kiva kiva. Busseja menee asemalle 10 minuutin välein ja jos onni suosii löydän bussipysäkin ja pääsen heti bussiin ja olen jo puoli voitolla ajan kanssa. Muussa tapauksessa olen yksin Pisassa myöhään illalla ilman majapaikkaa. Joku miettii, että onpa siinä huonosti suunniteltu reissu ja aika riskaapelia. Totta ja varmasti kiroan itseäni ilalla ja itken kun en tiedä minne mennä. Wish me luck!


Seuraavat kuvat toivottavasti Toscanasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti